Szakmai nap

Szakmai napon a KERI nagykorú diákjai

Szőlészeti és borászati témájú szakmai napon vettünk részt 2020.10. 07-én Tállyán. Már az oda vezető úton is lenyűgöző táj tárult elénk. Elsőként egy olyan szőlőterületre mentünk, ahol lehetőségünk volt megkóstolni a borvidék jellegzetes szőlőfajtái közül a Furmintot és a Sárgamuskotályt, valamint aszúszemet is ízlelhettünk. A terület tulajdonosa, Hetzi János sok új és érdekes adatot, illetve információt osztott meg velünk a szőlőtermesztéssel kapcsolatban. Ezután megnézhettünk egy kisüzemi szőlőfeldolgozót; betekintést nyerhettünk abba, hogy milyen gépeket használnak a szőlő feldolgozásához, több érdekességet is megtudtunk a préselésről és a borok színezéséről. Ezt követően ellátogathattunk a Hetzi borpincébe, ahol lehetőségünk adódott különféle borok (száraz, édes és Aszú) megkóstolására. Össze tudtuk hasonlítani az ízüket, testességüket és savasságukat. Nagyon jól éreztük magunkat. Felfoghatatlan élményben volt részünk, hiszen egy olyan bortermelő pincéjét látogathattuk meg, akinek a borát III. Gyula pápa és II. János Pál pápa Magyarországra való látogatása során megkóstolta. Köszönjük tanárainknak, hogy megszervezték számunkra ezt a rendkívül hasznos szakmai délutánt.

Bakó Regina, Ilku Renáta, Kovács Andrea 5/13.V osztályos tanulók