Szakképző iskola

SZAKKÉPZŐ ISKOLAI KÉPZÉSEINKEN A KÖVETKEZŐ SZAKMÁKAT SAJÁTÍTHATJÁK EL A TANULÓINK:
Kereskedelem ágazat

3 éves szakképző iskolai képzés

A kereskedelmi értékesítő a kereskedelmi egységekben komplex értékesítői feladatokat lát el:

  • tájékoztatja, kiszolgálja a vásárlókat
  • asszertívan kommunikál a vevőkkel
  • részt vesz az árubeszerzés folyamatában
  • átveszi, raktározza, készletezi az árut
  • állagmegóvással kapcsolatos feladatokat lát el
  • előkészíti az árut az értékesítésre
  • online értékesítéssel kapcsolatos feladatokat végez
  • hozzáértően kezeli a pénztárgépeket, digitális eszközöket, berendezéseket
  • betartja a baleset-, munka-, tűzvédelmi, környezetvédelmi és minőségirányítási szabályokat, higiéniai előírásokat
  • leltároz

Elvárt kompetenciák:

  • Felelősségtudat
  • Számolási képesség
  • Fizikai erőnlét
  • Kitartás (olykor monotonnak tűnhet a munkavégzés)
  • Jó kommunikációs készség
  • Figyelem
  • Jó problémamegoldási képesség
  • Konfliktuskezelési készség
  • Stressztűrés
  • Digitális kompetencia
  • Ápolt, igényes megjelenés

Elsősorban azoknak ajánljuk képzésünket, akik jó üzleti érzékkel rendelkeznek, szeretnek különféle emberekkel találkozni és nem esik nehezükre a monoton munkavégzés sem.

A kereskedelmi egységek folyamatosan keresnek szakképzett, elhivatott munkatársakat kereskedelmi értékesítői munkakörbe. Az egyes kereskedelmi területek között az átjárás is meglehetősen könnyű, pl. ruházat, virág, bútor, élelmiszer.

Turizmus-vendéglátás ágazat

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves szakiskolai képzés

A pincér-vendégtéri szakember különböző vendéglátótó egységben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el.

  • Fogadja a vendégeket
  • Ételeket, italokat szolgál fel
  • Pénztárgépet kezel, fizettet
  • Barista, bártender és alapfokú sommelier tevékenységet végez
  • Rendezvényeket helyszínét előkészíti és részt vesz azok lebonyolításban
  • Ismeri a hazai és nemzetközi étel- és ital kínálatot, az új trendeket, új konyhatechnológiai eljárásokat

Elvárt kompetenciák:

  • jó kommunikációs készség
  • problémamegoldó képesség
  • állóképesség
  • nagy terhelhetőség
  • jó stressztűrő képesség
  • empátia
  • jó szervezőkészség
  • együttműködő képesség.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek emberekkel dolgozni, akiket érdekel a vendéglátás és a gasztronómia, aki szívesen vesznek részt szervezési és logisztikai feladatok ellátásában.

Keresett szakma, a szakképzettség megszerzését követően remek lehetőségek nyílnak a munkaerőpiaci elhelyezkedés területén.

A végzett fiatalok számára nyitva áll az út az érettségi megszerzéséhez és további szakirányú tanulmányok folytatásához.

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves szakiskolai képzés

Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, különböző konyhatechnológiai eljárásokkal étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal.

  • Az üzletvezetés érdekeit figyelembe véve gazdálkodik.
  • Elkészíti az ételeket, majd esztétikusan kitálalja azokat
  • Figyelemmel kiséri az árurendelést és részt vesz az áruátvétel folyamatában
  • Felügyeli a raktározást
  • Részt vesz a konyhai munkaszervezésben
  • Irányítja beosztottjait

Elvárt kompetenciák:

  • remek ízérzék
  • állóképesség
  • nagy terhelhetőség
  • jó stressztűrő képesség
  • jó problémamegoldó képesség
  • jó szervezőkészség
  • együttműködő képesség

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás és a gasztronómia világa. Akik szívesen alkotnak, akiket elvarázsoltak a tv műsorok főzős adásai.

Keresett szakma, a szakképzettség megszerzését követően remek lehetőségek nyílnak a munkaerőpiaci elhelyezkedés területén.

A végzett fiatalok számára nyitva áll az út az érettségi megszerzéséhez és további szakirányú tanulmányok folytatásához.

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves szakiskolai képzés

A cukrász a cukrászdák, kávézók, fagylaltozók süteményes pultjaiban található finomságokat készíti el.

  • különféle süteményeket, tortákat, fagylaltokat, desszerteket, bonbonokat készít
  • alkalmi díszmunkákkal varázsolja el a megrendelőket
  • új, innovatív megoldásokat alkalmaz
  • ismeri az alapanyagokat és használja is azokat
  • folyamatosan képzi magát, hogy az új trendeknek, vásárlói igényeknek megfelelő termékeket készíthessen

Elvárt kompetenciák:

  • remek íz- és esztétikai érzék
  • kreativitás
  • jó kommunikációs készség
  • problémamegoldó képesség
  • együttműködő képesség

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, aki nem csak megenni, de elkészíteni is szeretik/szeretnék megtanulni az édességeket, finom desszerteket.

A végzettség megszerzését követően cukrászüzemekben, fagylaltozókban, hotelek cukrászataiban  helyezkedhetnek el.

A végzett fiatalok számára nyitva áll az út az érettségi megszerzéséhez és további szakirányú tanulmányok folytatásához.