Online helyesírási verseny

Rendkívüli helyesírási verseny a KIK-ben

Iskolánkban, a Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban a humán munkaközösség minden tanévben iskolai versenyekkel színesíti és gazdagítja az intézményünkben folyó oktató-nevelő munkát.

Az eddigi tanévekhez hasonlóan az idén is megrendeztük a diákjaink körében nagy népszerűségnek örvendő helyesírási versenyt. A korábbiakban a természettudományi előadóban gyűltek össze a versenyzők, tollbamondást írtak és helyesírási totót töltöttek ki. Olyan nagy érdeklődés kísérte ezt a megmérettetést, hogy alig fértek be az előadóba.

Az idei tanévben 2020. november 9-én került megrendezésre az iskolai helyesírási verseny, amit a járványhelyzet miatt nem szervezhettünk meg a hagyományos keretek között. Azért, hogy a tanulóink egészségét ne veszélyeztessük, online formában valósítottuk meg a rendezvényt. A Redmenta online feladatkésztő alkalmazáson keresztül bonyolítottuk le a versenyt. 29 diák töltötte ki az online feladatlapot, ami változatos és játékos helyesírási feladatok elé állította a versenyzőket.

A helyesírási verseny végeredménye a következő lett:

I.helyezettek: Tulipán Marcell 9.A

                          Zajácz István 4/12.G

                          Zajácz Vivien 12.A

II.helyezettek: Mariutac János 9.A

                          Vajda Klaudia 12.A

II.helyezettek: Sztrunga Piroska 4/12.G

                           Tamás Adrián 4/12.G

Gratulálunk a győzteseknek.

Ádám Ildikó, a verseny szervezője