„Irány Európa! Erasmus+ gyakorlat Csehországban és Olaszországban ”

Szakmai gyakorlat Milánóban

Június 24 – július 14. között iskolánk 14 tanulója vett részt a Tempus Közalapítvány Erasmus+ szakképzési mobilitási pályázatának keretein belül szakmai gyakorlaton Olaszország második legnagyobb városában, Milánóban. A tanulók 10-13. évfolyamos, turizmus-vendéglátás ágazaton tanuló szakácsok, vendégtéri szakemberek, szakács és vendégtéri szaktechnikusok voltak.

A tanulók Milánó éttermeiben dolgoztak pincérként és szakácsként. Kiváló lehetőség volt ez számukra, hogy megismerhessék az olasz konyha étel- és italkínálatát, olasz ételkülönlegességek elkészítési módszereit, fejleszthessék idegen nyelv tudásukat, megismerkedhessenek az olasz kultúrával és megtanuljanak tájékozódni egy nagyvárosban.

Diákjaink hamar beilleszkedtek a gyakorlati helyek mindennapjaiba, megtalálták a közös hangot a kollégákkal, örömmel próbáltak ki új dolgokat (pl. tenger gyümölcseinek feldolgozása, elkészítése, olasz tésztafélék, kávékülönlegességek elkészítése).

A munka mellett a szabadidő hasznos eltöltésére is volt lehetőség. Meglátogattuk a Leonardo da Vinci Természettudományi és Műszaki Múzeumot, a Castello Sforzesco múzeumát, sétákat tettünk a város központjában, de a legnagyobb élményt a genovai tengerparti kirándulás jelentette.

Tanulóink rengeteg új élményt és tapasztalatot szereztek a három hét alatt, amelyet hasznosítani tudnak majd a további szakmai gyakorlatuk vagy a munkájuk során.