Szakmai gyakorlat Görögországban

 

 

A 2022-1-HU01-KA121-VET-000055911 számú akkreditált intézményként benyújtott pályázatunk második projektjére, szakképzésben tanuló
diákok rövid távú mobilitására került sor 2023. május 14-27. között Görögország Mesagala településén. A projektben 11 turizmus-vendéglátás ágazaton tanuló 11. évfolyamos vendégtéri és szakács szaktechnikus tanulónk vehetett részt két kísérőtanár közreműködésével.

Mind a 11 tanuló a Golden Sun Hotelben teljesítette a gyakorlatát, ami egy négy csillagos tengerparti szálloda volt, és egyben a tanulók szálláshelyéül is szolgált. Diákjaink betekintést nyerhettek a görög konyha és vendéglátás működésébe, megfigyelhették és megtanulhatták különböző görög ételek és kávékülönlegességek elkészítését, fejlődött angol nyelvtudásuk, bővültek kulturális és földrajzi, társadalmi ismereteik.

A munka mellett természetesen volt lehetőség a kikapcsolódásra is: ellátogattunk a világörökségi helyszínnek számító Meteorákhoz, részt vettünk egy egész napos hajókiránduláson Szkiathosz szigetére, megnézhettük Görögország második legnagyobb városát, Thesszalonikit, valamint az Olümposz hegység lábainál elterülő gyönyörű kis települést, Litochorot.

Tanulóink rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva térhettek haza, amit minden bizonnyal hasznosítani is tudnak majd a későbbiekben.