Az ágazat megnevezése: Élelmiszeripar ágazat
A szakma megnevezése: Bor- és pezsgőgyártó technikus
A szakma azonosító száma:
Iskolai előképzettség:
Alkalmassági követelmények
Szakmaleírás:
Élelmiszeripar ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A bor- és pezsgőgyártó technikus közreműködik a szőlőtermesztés, a borkészítés, a pezsgőgyártás területén mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozásokban a termelés irányításában, szervezésében, a termékek menedzselésében. Csoportvezetői, pincemesteri, üzemi technológusi feladatokat lát el. Képes önálló vállalkozás indítására és működtetésére. A borturizmusba kapcsolódva önálló vendéglátási feladatokat végez. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányító képességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük.
Szakmai követelmények:
Nappali és felnőtképzések
Kecskés János, igazgató
3910 Tokaj, Tarcali út 52.
tel.: 47/552-005
e-mail: tokajimg@the-mg.hu
Gazdasági iroda
Macsi Zoltán
tel.: 47/552-006
e-mail: gazdasagi@the-mg.hu
Tisza Panzió
Herelai Zsuzsanna
tel.: 47/320-019
Ügyfélfogadás:
Hétfő – Csütörtök: 8:00 – 16:00
Péntek: 8:00 – 14:00